Zoran Kalaba


  
Sinds mijn twaalfde ben ik ‘geobsedeerd’ door fietsen en de techniek die er achter zit. Als jongetje van 13 zat       ik dagelijks in de werkplaats van een zeer bekwame mechanicien van de club waar ik toen al lid van was. Hij         heeft me onder zjin hoede genomen en me de beginselen van het vak geleerd. Al snel kreeg ik een grote               fascinatie voor het bouwen van wielen. (Voor meer info m.b.t. de technieken die ik ontwikkeld heb op het             gebied van wielenbouw zie de link ‘Technieken’.)

  Wat jaren later werd ik zelf amateur wielrenner waarna ik me opwerkte als coach, waarbij ik met Olympische       en Nationale renners in Europa gewerkt heb. Van 1993 tot 2000 heb ik in Zuid-Afrika gewoond waar ik een fietsenwinkel ben begonnen “Wheels of Zoran ” en twee teams heb opgericht, waarvan een dames en een heren team.

Waar ik erg veel voldoening uit haal is het aansluiten bij de specifieke wensen van een klant en indien gewenst op een zo goedkoop mogelijke manier een goede oplossing te vinden. Een goede fiets hoeft helemaal niet zo duur te zijn, als er maar met voldoende kennis, ervaring en passie aan gewerkt wordt.
Het updaten van oudere fietsen, voor fietsers die hun oude maatje niet willen opgeven maar wel meer versnellingen willen, betere remmen of een comfortabelere positie hoort hier ook bij.
Ik ben trots op mijn kwaliteiten op het gebied van het oplossen van specifieke problemen op monteur-technisch gebied, veel is mogelijk, als je er maar lang genoeg over nadenkt en creatief bent. Wanneer ik producten tegenkom die nog niet op de Nederlandse markt verkocht worden, importeer ik ze zelf direct van de fabriek.
Je kunt dus ook bij mij terecht voor onderdelen, wielen, en fietsen uit de hogere prijsklassen. Alles heeft zo zijn eigen charme.