Twee jaar garantie op spaak breuk!

Spaken breken ten gevolge van onregelmatigheid van de spanning van de spaken.
Als wielen correct zijn gebouwd, hoeven ze weinig of nooit meer bijgesteld te worden.
De naaf of de velg zou het eerder moeten begeven dan de spaken.

Mijn garantie geldt voor het breken en het bijstellen van spaken. Als je van mij een wiel koopt dat door mij geadviseerd is en een spaak breekt (indien dit duidelijk niet als gevolg van een zware inslag is gebeurd of doordat de ketting tussen de cassette en de spaken is gekomen), verwissel ik de spa(a)k(en) gratis, terwijl u wacht. Als het wiel moet worden bijgesteld, zal ik het bijstellen terwijl u wacht, eveneens kostenloos.

Het is natuurlijk zo dat als u niet in de buurt van Assen woont, het niet praktisch is om hiervoor een wiel op te sturen. Toen ik begon met deze website in 2002 was het niet bij me opgekomen dat mensen uit Belgie en Brabant geïnteresseerd zouden zijn in het kopen van wielen bij mij in Assen, Drenthe…

Als een klant mij vraagt om een wiel te bouwen met spaken waarvan ik denk dat ze niet sterk genoeg zijn voor die persoon, of met minder spaken dan ik betrouwbaar genoeg acht, zal ik geen garantie geven op het wiel. Maar nadat ik mijn bezorgdheid hierover heb geuit, bouw ik natuurlijk graag het wiel.

Met name wedstrijdrijdende wielrenners willen vaak het lichtste van het lichtste en zijn niet geïnteresseerd in de levensduur en duurzaamheid van het wiel. Sommige mensen geven de voorkeur aan SAPIM in plaats van DT spaken , en sommigen aan DT in plaats van SAPIM spaken. Ik hoorde eerder bij de groep die de voorkeur gaf aan de DT spaken. Maar door recente veranderingen in de spaakspecificaties van DT ben ik gaan kijken naar andere bronnen voor spaken. Na zorgvuldig gekeken te hebben naar verschillende soorten merken spaken, heb ik besloten om te kiezen voor SAPIM die kwalitatief zeer goede spaken maken. En daarbij kan ik mijn 2-jarige garantie prima toepassen op de wielen die ik maak met deze spaken.

Campagnolo achternaven hebben heel veel ‘dish of spoke offset’. Dit resulteert in een hoge spanningsopbouw in de spaken in de rechter zijkant van het achterwiel en lage spanning in de linkerkant. Ik compenseer dit verschil door het gebruik van lichtere spaken aan de linkerkant van het wiel, wat slechts een paar euro duurder is. Dit heeft tot gevolg dat het wiel langer meegaat. De meeste wielensets met Campagnolo naven die op de website staan, hebben spaken met DT of SAPIM 14-15 spaken voor het voorwiel en rechtsachter en 14-16 voor de linkerkant van het achterwiel.